Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας!
Διαλέξτε ένα τραγούδι (θα βρείτε στο τέλος της σελίδας) για να σας συντροφεύει κατα τη διάρκεια της περιήγησης σας στο blog μας !

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

"Ο δικός μου μαραθώνιος" συμμετοχή του σχολείου μας


                       

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 διοργανώθηκε στο χώρο του Ζαππείου ένας μαραθώνιος όχι σαν όλους τους άλλους. Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός με σύνθημα " Ο δικός μου μαραθώνιος " .

Στο ξεχωριστό αυτόν μαραθώνιο συμμετείχαν παιδιά με νοητική στέρηση (περίπου 80) τα οποία  έτρεξαν με την οικονομική υποστήριξη δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων (μαθητές) και άλλων φορέων.
Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν βραβεύτηκαν για την ξεχωριστή και σημαντική τους αυτή προσπάθεια από τους επώνυμους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο υφυπουργός υγείας ,διατροφής και άθλησης κος Χρήστος Αηδόνης, η αντινομάρχης κα Λιλίκα Βασιλάκου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κος Σκιαδάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Σταυριανόπουλος. 

Ένα bazaar πώλησης αθλητικών ενδυμάτων ΠΑΕ : ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και των εταιριών ADIDAS και NIKE από την ΕΣΤΙΑ υπήρχε επίσης στον ίδιο χώρο του Ζαππείου. 

Την παρουσίαση είχε αναλάβει η εκπομπή " Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ " από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84FM με την Ιλεάνα Κλοκώνη και την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή

Οι επώνυμοι που επιθυμούσαν να στηρίξουν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν οι εξής : Γιάννης Βούρος, Μαρία Καβογιάννη , Δήμητρα Παπαδοπούλου (καλλιτεχνικού χώρου) και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου. 

Πώς συνέβαλλε το σχολείο μας ? 

Φανερά ευαισθητοποιημένες , οι μαθήτριες αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εστίας διακινώντας 300 κουπόνια των 1€ και συγκεντρώνοντας το ποσό των 300 € . 

Κάνοντας ό,τι μπορούσαμε προκειμένου να στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά με όποιον τρόπο μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους μικρούς ήρωες. 

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση ενός σπιτιού στο Πικέρμι. 

Όλες ομόφωνα, συγκινημένες και πρόθυμες δείξαμε την την ευαισθησία μας για τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής μας. 

Δείτε περισσότερα εδώ και την άποψη των καθηγητών μας εδώ.



Ευχαριστούμε θερμά την κα Αλευρομαγείρου που πρωτοστάτησε μαζί με τις μαθήτριες σε αυτή τη προσπάθεια.



Αναφορά - Γυδάκου Νότα Γ1 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου